Sari la conținut
News Alert

Radu Mazăre, reclamat la Arhiepiscopie. Primarul Constanței, acuzat că promovează turismul sexual

 

După ce i-au sporit celebritatea lui Radu Mazare, carele alegorice de la malul mării au devenit motiv de reclamatii la adresa primarului din Constanta. O fundaţie creştină se declară indignată de apariţiile excentrice ale primarului, înconjurat de fete îmbrăcate sumar.

Eugen Jercan, director executiv sociatia parintilor pentru o educatie sanatoasa: "În urma unor interventii ale parintilor din constanta in special, isi exprima nemultumirea fata de transformarea statiunii mamaia, mai exact intr un paradis al turismului sexual. primarul a declarat acest lucru in 2010 si de atunci tot organizează diverse carnavaluri care pun femeia intr-o lumina nenaturala."

La parada din acest weekend, Radu Mazare a îmbrăcat straie istorice. Pe cele ale lui Ştefan Cel Mare. Plângerile au ajuns până la Arhiepiscopia Tomisului.

Eugen Jercan director executiv al Asociaţiei Părinţilor pentru o educaţie Sănătoasă: "Noi punem intrebarea cum poate fi folosit un sfant pentru a promova un eveniment cu tenta sexuala. Nu are nicio logică."

Calin Gavrilas, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului: "Domnul primar l-a asigurat pe Înalt Prea Sfinţitul că momentul scenetei în care el îl va interpreta pe Ştefan Cel Mare va fi un moment scurt, un moment în care nu vor exista persoane dezbrăcate."

Din mijlocul paradei sale, Radu Mazăre se apără..

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa:  Cand am hotarat sa il itnerpretam pe stefan nu mi am imaginat ca ascest sfant va starni atatea pasiuni. dar cum au văzut si doamele el a fost pus in scena mai mult decat cuviincios."

Nu este prima oară când edilului i se aduc astfel de acuzaţii. La începutul verii, mai multe ONG uri au depus o plângere la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. Organizatiile neguvernamentale susţin că, în campania de promovare a staţiunii Mamaia, femeia este tratată ca obiect sexual şi că mesajul incită la hărţuire.

De partea lui Radu Mazăre s-a aflat atunci şi Corina Martin, preşedintele Asociaţiei de Promovare Litoral Delta Dunării. Ea spune ca şi alte ţări fac astfel de campanii, cu domnişoare în costume de baie.