Rătăciţi pe câmp din cauza ceţii. Doi bărbaţi au fost salvaţi după două ore de căutări

Data publicării:
jandarmi zapada

Cei doi bărbaţi au fost găsiţi de jandarmi şi pompieri în jurul prânzului, după două ore de căutări.

Sinistraţi în coşmarul alb, oamenii au reuşit să le comunice salvatorilor unicul punct de reper pe care îl aveau pe câmpul pe care se rătăciseră.

Daniel Leancă, reporter Digi24 Constanţa: "Singurul indiciu pe care cei doi bărbaţi în această mare de alb l-au putut furniza autorităţilor a fost acest număr de identificare al stâlpului electric".

Pompierii şi jandarmii au pornit pe jos, de la drumul judeţean care leagă localităţile Săcele şi Corbu aproape 10 kilometri. Au urmat drumul pe care îl croiau stâlpii de înaltă tensiune şi aşa au ajuns la bărbaţii care s-au rătăcit de dimineaţă.

Plt. maj. Sorin Marcu, IJJ Constanţa: "Ceaţă, drumul înzăpezit, zăpada mare, vizibilitate aproape de 0, după cum se vede".

După ce au fost găsiţi, bărbaţii au fost înveliţi cu pături şi urcaţi într-o şenilată care a ajuns rapid la drumul principal.

Victor Constantin, victimă: "Am vrut să plec acasă. Unde? La Comana. Şi câţi km aveaţi de străbătut? Erau...destui. Şi aţi plecat nepregătiţi la drum, fără mâncare, fără apă? De nevoie, am plecat".

Daniel Leancă, reporter Digi24 Constanţa: "Cei doi bărbaţi au fost aduşi, în cele din urmă, aici pe drumul judeţean şi vor fi transportaţi în echipajul de Ambulanţă, pentru a primi îngrijiri medicale".

La acţiune au participat 24 de jandarmi şi 7 pompieri.

Lt.col. Dan Constantinescu, cmd. Grupului 1 de Intervenţie Constanţa Palas: "Dacă au fost anunţaţi în jur de ora 10, la 10.30 cel târziu au plecat. Se merge şi foarte greu pe drumul dintre Corbu şi Săcele din cauza zăpezii. Jandarmii şi pompierii au mers pe câmp, aproape 7-10 km, au fost găsiţi şi preluaţi".

Cei doi bărbaţi le-au povestit autorităţilor că s-au încumetat să plece din localitatea Piatra şi voiau să ajungă în Comana, adică să străbată, pe jos, mai bine de 70 de km. >

reporter: Daniel Leancă
operator: Alex Şerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri