Sari la conținut

Regată de Cartea Recordurilor la Constanța. Au participat peste 7.500 de veliere de pe tot mapamondul

Etapa românească a Bart's Bash Regata a însemnat o cursă a celor 25 de veliere de la Constanța la Magalia de-a lungul coastei Mării Negre. Au participat şi ambarcaţiuni laser, de viteză, dar şi veliere de tip cruiser, de agrement.

Valentin Oieru, membru echipaj velierul Tradeville: "Împreuna cu echipajul meu sper să ne menţinem prima poziţie obţinută ieri, ieri am terminat ambele curse pe primul loc la clasa cruiser, şi sperăm şi astăzi să ne menţinem pentru că asta ne va asigura succesul în campionatul naţional offshore, care va mai avea o următoare etapă în weekendul 3-6 octombrie."

Din cauza mării agitate, distanța dintre Constanța șI Mangalia a fost parcursă De veliere în mai bine de opt ore.

Cătălin Cicioiu, membru echipaj velierul Dănilă: "Sper să ajungem în timpul limită, vânt nefavorabil, sper să ajungem până la ora şapte."

Bogdan Popescu, membru echipaj velierul Farfadelle II: "Depinde foarte mult de vreme. Dacă am avea vânt, noi ne-am bucura, merge mai bine barca pe vânt şi cred că în situaţia asta vom ieşi n prima jumătate. Dacă nu avem vânt, cum s-a întâmplat ieri este foarte grav, pentru că probabil o să ajungem noaptea târziu."

Veliștii români au participat atât la Bart s Bash Regatta cât șI la o etapă a Campionatului Naţional de Yachting.

Ender Bolat, organizator: "Avea în această perioadă în weekendul acesta şi respectiv peste 2 săptămâni camp naşional de offshore aşa că ne-am înscris şi noi la acestă tentativă de record mondial, ca parte integrantă a comunităţii de zachting din întreaga lume."

Bart's Bash este în acelaşi timp cea mai mare regatta la nivel mondial dar şi un eveniment de strângere de fonduri.

Banii vor fi folosiți pentru a atrage tinerii către yachting şi a inspira noua generaţie să adopte un stil de viaţă care le dezvoltă personalitatea dar şi corpul într-un mod armonios.

Această regată este o iniţiativă în memoria lui Andrew "Bart" Simson, medaliat olimpic cu aur şi argint şi participant la Cupa Americii.

reporter: Annabelle Borş
operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Pe aceeași temă