"Regina mării", premiată la Barcelona

Data publicării:
adornate pe mare

Velierul Adornate a atras toate privirile la Barcelona. Cu o ținută extrem de elegantă și impunătoare, „Adornate" a stârnit admiraţia spaniolilor.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanta: "Velierul Adornare, singura navă civilă românească ce a participat la o astfel de competiţie s-a întors acasă cu 3 premii. Cel mai important dintre ele este premiul pentru nava care a promovat cel mai mult sportul cu vele".

Concurenţa a fost acerbă, mai ales că la regata din Marea Mediterană au participat 35 de ambarcaţiuni cu vele. "Adornate" a fost premiat de edilul oraşului Barcelona pentru că a fost nava care a venit la concurs de la cea mai mare distanţă, dar şi pentrucă a avut cea mai spectaculoasă intrare în port.

Întoarcerea în ţară a fost la fel de fastuoasă. Velierul a fost întâmpinat în dana de pasageri a Portului Constanţa de celebra navă şcoală Mircea.

48 de zile a durat misiunea velierului la Regata Internaţională, iar satisfacţiile echipajului au fost pe măsură.

"A trebuit să facem faţă unor situaţii neprevăzute, unor situaţii de concurs, de regată pe care le-am trecut, după cum sevede, cu brio. Ne-am descurcat şi am revenit în ţară precum am plecat", a spus Doru Todoran, comandantul velierului.

Adornate a trecut prin multe peripeţii pe mare atât pe drumul către Barcelona, cât şi la întoarcerea acasă. A fost furtună pe mare. Vântul a suflat cu 24 de noduri pe oră şi a creat valuri uriaşe în larg.

"Toată furtuna pe care am îndurat-o, intra în apă, ieşeam la suprafaţă, ne ţineam cu mâinile de mese şi de alte obiecte căci nu puteai să mergi fără să te ţii, dar totul a trecut bine", a declarat Mihai Geantău, şeful echipajului "Adronate".

Echipajul a participat, de la sfârşitul lunii septembrie, la cea mai importantă competiţie a velierelor organizată în Marea Mediterană.

Dar sarcina celor de pe Adornate nu s-a rezumat la atât. Ei au promovat tradiţiile noastre şi mâncarea românească. Spaniolii care au urcat la bordul verlierului au fost serviţi cu şuncă şi cu...palincă.

În cadrul competiţiei a avut loc şi o paradă a celor 35 de echipaje participante, din întreaga lume.

reporter: Oana Manoilă

operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri