Repetiții generale pentru Ziua Marinei. Marinarii au făcut exerciţii pe mare şi pe uscat

Data publicării:
militar faleza

Paul Greavu, reporter Digi 24 Constanța: "Fregate, crucișătoare, elicoptere, toate vor fi prezente pe cincisprezece august pentru a demonstra în fața a mii de spectatori."

Spectacolul de Ziua Marinei a fost pregătit în cel mai mic detaliu. Navele s-au aliniat în larg şi au făcut exerciţii demonstrative.

Lt.cmdr. Corneliu Pavel, şeful Departamentului Comunicare din cadrul Forţelor Navale: "Anul acesta vor fi alături de noi și marinarii militari americani. Ca un element de noutate vom dezvolta puțin secvența de luptă împotriva pirateriei navale și a traficului ilicit pe mare."

Paul Greavu, reporter Digi 24 Constanţa: "Timp de două ore, cât au durat exercițiile pe mare, nicio altă navă în afara celor de la Forțele Navale Române nu a avut voie să traverseze această zonă a Mării Negre."

De Ziua Marinei, pe faleză, cadeţii Academiei Navale Mircea Cel Bătrân vor face demonstraţii de jocuri marinăreşti. Zeul Neptun va veni de pe mare, pe uscat, înconjurat de nimfele sale, iar pe faleză sunt organizate o expoziţie de armament şi tehnică militară şi defilări de trupe.

Ziua Marinei Române s-a aniversat pentru prima dată în 1902, pe 15 august, și este strâns legată de sărbătoarea religioasă a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

reporter: Paul Greavu
operator: Alexandru Șerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri