Sari la conținut

Revanşă, dulce revanşă. Simona Halep s-a impus lejer în faţa canadiencei Eugenie Bouchard 

La prima sa participare la turneul ce reuneşte elita mondială, Simona a jucat cu agresivitate, adjudecându-şi partida în puţin peste o oră.

Halep a reuşit în total cinci break-uri şi nu şi-a pierdut niciodată serviciul. Pentru româncă a fost şi o revanşă în faţa lui Buchard, după ce canadianca o învinsese anul acesta în semifinalele de la Wimbledon.

Românca va juca în următoarea partidă contra Serenei Williams, câştigătoarea turneului din 2013 şi liderul clasamentului mondial. Williams a învins-o în prima partidă a zilei pe Ana Ivanovic, scor 6 - 4, 6 - 4.

Simona Halep, locul 4 în clasamentul WTA: "Nu aş fi crezut că mă voi califica, dar acum sunt aici, sunt fericită şi voi da totul pe teren pentru a câştiga meciurile, dacă voi putea. Dacă nu, totul rămâne în regulă pentru mine. Voi avea o vacanţă acasă, alături de prieteni, dar şi într-o altă ţară, fiindcă vreau să îmi relaxez corpul şi mintea. A fost un sezon greu, cu multe meciuri, presiune, aşa că vreau doar să mă relaxez, să mă bucur de viaţă."

Simona Halep a coborât o poziţie în clasamentul WTA 

Simona Halep a debutat la Turneul Campioanelor de pe poziţia a patra a clasamentului mondial.

Cea mai bine clasată jucătoare din România a pierdut podiumul în ierarhia WTA dată publicităţii astăzi. Serena Williams, Maria Şarapova şi Petra Kvitova ocupă primele trei locuri în clasament.

După finala de la Moscova, Irina Begu a urcat pe locul 42 în lume. Monica Niculescu - locul 47 şi Sorana Cârstea - locul 94 - sunt celelalte jucătoare din România aflate în top 100 WTA.