Revelion cazon. Militarii de la Kogălniceanu petrec Revelionul cu hamburgeri şi salată

Data publicării:
americanca

Danielle Dixon are doar 22 de ani şi este ofiţer de presă în cadrul misiunii americane Black Sea Rotational Force 14, în România.

S-a înrolat în armată pentru că a vrut să-şi apere ţara şi se antrenează cot la cot cu puşcaşii marini. Ar fi vrut ca sărbătorile să le petreacă alături de părinţii şi surorile ei, dar va fi în baza de la Kogălniceanu, alături de cea de-a doua ei familie.

Danielle Dixon, ofiţer de presă: "Suntem cu toţii departe de casă. Este prima misiune de iarnă din cadrul BSRF, este prima oară când ne petrecem Anul Nou în România şi cred că este foarte important să petrecem împreună, ca un tot unitar".

Cu familia va vorbi on line, în noaptea dintre ani, iar apoi dorul de casă îi va fi alinat de cele câteva fotografii amuzante cu familia, pe care le-a primit de Crăciun.

"Aceasta este o fotografie pe care am primit-o de Crăciun. Aceasta este bunica mea, acesta e câinele meu, tatăl meu. Câinele îi stătea pe cap. Unchiul meu, mama mea vitregă, cele două surori mai mici aici. Sorea mea geamănă nu apare în această fotografie. Era cu familia soţului ei", a spus Danielle Dixon.

Revelionul puşcaşilor marini va fi unul cazon. Pe masa de Anul Nou a celor 200 de soldaţi nu se vor afla mâncăruri tradiţionale româneşti ci supe, salate şi...hamburgeri.

Muzica va fi asigurată de un cd player, iar la 12 noaptea, ora României, militarii vor putea comunica online cu cei care îi aşteaptă acasă.

Lt. Glenn Schroeder: "De obicei, în noaptea aceasta, aş fi ieşit cu familia mea, bucurându-ne împreună. Vei vorbi cu ei în această seară? Da. În această seară voi vorbi cu ei pe Skype şi apoi mă voi bucura de petrecerea dată aici".

Sg. Butch Fortner: "Pot vorbi pe Skype cu familia mea. Deci, pot să îi văd, să îi aud, pot vorbi cu ei în mod regulat. Este puţin mai uşor aşa".

Lt. Martin Travis: "Ce ai fi făcut în ajunul Anului Nou dacă ai fi fost acasă? De obicei, îmi petrec foarte mult timp cu familia. Cumpărăm jocuri de artificii şi, la miezul nopţii, le aprindem şi ne distrăm de minune".

Militarii americani de la Mihail Kogălniceanu iau parte la exerciţiul Black Sea Rotational Force 2014, alături de militari români, spanioli şi bulgari.

După încheierea exerciţiilor din zona Mării Negre, în aprilie, o parte dintre ei va fi detaşată în Germania, iar alţi soldaţi se vor întoarce la familiile lor, în Statele Unite ale Americii.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri