Românii vor all inclusive la ei acasă

Data publicării:
all inclusive

În acest an numărul locurilor de cazare în regim all inclusive pe litoralul romanesc a crescut cu o mie, ajungând astfel la peste 3000. Asta după ce în acest sezon a fost deschis un hotel de cinci stele cu 400 de locuri, iar alte două complexuri hoteliere au adoptat sistemul all inclusive. Motivul este cât se poate de simplu: cererea pe acest segment de servicii a crescut cu cel puţin 25%, faţă de anul trecut.

"Sunt în creştere, deja avem mai mulţi turişti, şi la români, şi la străini, care doresc acest pachet. În principal, cine optează pentru all inclusiv? Turiştii care vin însoţiţi de copii, pentru că trebuie să scape de stresul mâncării, eu ştiu, pe unde apucă." declara Gabriela Marin, administrator hotel

Mai mult, specialiştii spun că, în varianta cu pensiune completă, turiştii plătesc cu până la 15% mai puţin decât dacă şi-ar achita separat cazarea şi masa. Potrivit reprezentanţilor ANAT, absolut toţi turiştii care cumpără pachete all inclusive la noi în ţară sunt turişti care alegeau până acum acest tip de cazare în străinătate.

În ciuda cererii tot mai mari pentru pachetele all inclusive, pe litoralul românesc există doar 11 hoteluri care au astfel de oferte. Mai mult de jumătate dintre acestea se găsesc în staţiunea Mamaia, toate de 3 şi patru stele. Restul hotelurilor, de 3,4 şi 5 stele sunt în staţiuni din sudul litoralului. Tarifele medii pentru perioada iulie-august pe litoralul românesc sunt de 60-65 euro pe zi, pentru o persoană sau 600-700 euro pentru o cameră pentru un sejur de 6 nopţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri