Sari la conținut

S-a dat startul la distracţie pe litoral. Primii turişti au ajuns deja în staţiuni 

Tânărul din imagini a aşteptat cu sufletul la gură să ajungă pe litoral. A venit în Mamaia tocmai din celălalt capăt al ţării, special pentru petrecerile renumite din staţiune. Pentru că a ajuns înaintea prietenilor lui a avut tot timpul din lume să despacheteze bagajele.

Farzat Basel are 20 de ani, este din Timişoara, şi a venit pentru prima dată pe litoral, să petreacă weekend-ul de 1 Mai la un festival de muzică electronică.

Tinerii au venit special pentru distracţia de noapte din staţiunea Mamaia, aşa că vor să reziste până dimineaţă şi spun că nu se vor uita la bani.

Înainte de toate şi-au încărcat bateriile cu o masă copioasă la restaurantul hotelului. 

Şi străinii au bătut drumul până la Constanţa, tocmai de peste Ocean, după ce au auzit că Mamaia este capitala distracţiei.

"Uimitor ! Românii sunt foarte amabili, vremea e bună, iese soarele şi asta e bine. Va trebui să îmi dau asta jos în curând şi sper să nu plouă în weekend. Voi gătiţi mâncare foarte bună !", a spus un turist canadian. 

Hotelierii au unităţile de cazare aproape pline şi le-au pregătit turiştilor şi surprize în acest weekend prelungit de 1 Mai.

Ciprian Stoian, managerul unui hotel: Cazare cu demipensiune, mic dejun, prânz, vom avea barbecue pentru ei atât de 1 mai cât şi pentru 2 mai. Cel puţin 25.000 de turişti sunt aşteptaţi la acest sfârşit de săptămână, în Mamaia, iar pe întreg litoralul aproape 35.000 de vizitatori.

reporter: Luiza Nicolae
operator: Florin Boboc