Sari la conținut

S-a împuşcat din motive necunoscute. Poliţistul urma să fie testat psihologic în luna iulie

Subofiţerul era în casă împreună cu un prieten şi coleg de serviciu când a avut loc tragedia. Locuiau în încăperi separate, la etajul al treilea al unui bloc aflat în apropierea Gării din Constanţa.

La ora 17.15 tânărul a scos pistolul şi a tras. Colegul său a auzit împuşcătura şi s-a speriat. Când a deschis uşa camerei, prietenul lui abia dacă mai sufla. A sunat imediat la 112 şi a chemat Ambulanţa.

Aura Broască, medic coordonator SAJ Constanţa: "Pacientul impuşcat a fost preluat de echipajul SMURD într-o stare grava cu o scară Glasgow de 3, a fost intubat şi transportat la Spitalul de Urgenţă Constanţa".

La faţa locului au ajuns poliţişti şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Anchetatorii au scotocit întreg apartamentul în speranţa că vor găsi vreun indiciu care să îi conducă spre motivul pentru care subinspectorul BCCO a făcut acest gest. Ei iau în calcul două ipoteze: una ar fi suicidul, cealaltă o descarcare accidentala a armei.

Vecinii nu îi cunoşteau foarte bine pe cei doi poliţişti, mai ales că se mutaseră în apartament cu o lună în urmă.

Oamenii legii l-au audiat pe colegul de apartament al bărbatului care s-a împuşcat, dar si pe colegii de serviciu ca să afle dacă tânărul avea probleme la locul de muncă sau în viaţa personală.

Se pare că în ultimele două săptămâni era mai abătut, spun surse apropiate anchetatorilor. Psihologic, urma să fie testat cel târziu luna viitoare, fiind prima evaluare pe care superiorii săi urmau să i-o facă după terminarea Academiei.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: "A fost foarte serios testat la intrarea în Academie, deci nu avea probleme. Dar un om sensibil, dedicat, poate să capete astfel de probleme."

Poliţistul era originar din localitatea Corabia, judeţul Olt.

reporteri: Alex Baran, Anca Medrea
operatori: Victor Niţă, Florin Boboc 

Pe aceeași temă