Sari la conținut
News Alert

S-au jucat de-a războiul. Peste 300 de copii s-au urcat pe tancuri, la Murfatlar

 

Copiii au privit încântaţi cum mecanicul tanchist a manevrat colosul de 35 de tone cu uşurinţa cu care un pilot de raliuri controlează un bolid.

Claudiu Dumitraş, mecanic conductor de tanc: "Are o transmisie mecanică relativ greuţă, faţă de cele cu transmisie hidramată. În rest, este un tanc pe care îl ştie toată lumea, toţi militarii, toţi tanchiştii"

Cei mici au urcat şi ei pe unul dintre cele 50 de tancuri ruseşti care se află în dotarea batalionului de la Murfatlar.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "În timpul vizitei celor mici, vedetă a fost tancul T55, un tanc sovietic care se află în serviciul armatei române din 1964."

Copii au fost invitaţi să vadă cum se camuflează soldaţii în cazul unei lupte reale şi cum învaţă să supravieţuiască în situaţii limită. La final, elevii au fost numai ochi şi urechi atunci când soldaţii le-au arătat cum se trage cu arma.

Dorel Muraru, comandantul Batalionului 912 "Scytia Minor": "Noi ne-am propus să stimulăm un pic tânăra generaţie, deşi, după cum aţi văzut, elevii au fost clasele I-IV, dar sunt convins că în mintea lor va rămâne mult timp şi un pistol şi un tanc."

Vizita celor peste 300 de elevi la Batalionul 912 Scytia Minor a marcat acţiunea Armata - O Şcoală Altfel, un program realizat de Minsterul Educaţiei în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna