Șantierele de pe litoral, deschise la vară. Guvernul ridică restricţia de construcţie în timpul sezonului estival

Data publicării:
mamaia santier

În perioada 15 mai - 15 septembrie a fiecărui an este permisă ridicarea de şantiere pentru proictele finanţate cu bani europeni nerambursabili.

Executivul a dat undă verde şi terminării lucrărilor aflate în derulare, sezoniere sau care necesită o intervenţie urgentă. Pasarelele pietonale, reamenajarea promenadei şi a piaţetelor din staţiunea Mamaia se încadrează în prevederile ordonanţei.

Poliana Căpitan, reporter Digi24 Constanţa: "Turiştii care vor veni în această perioadă în staţiunea Mamaia se vor plimba prin şantier. Peste tot sunt excavatoare, gropi, materiale de construcţii, cabluri ieşite din pământ şi zgomote de flexuri şi picamere."

În Mamaia se munceşte fără încetare de la sfârşitul iernii. Şi aşa va fi până când se va pune lacăt pe toate şantierele.

Poliana Căpitan, reporter Digi24 Constanţa: "Muncitorii lucrează la ridicarea celei de-a doua pasarele din nordul staţiunii Mamaia, Val retro, care, spun constructorii va fi gata pe 15 mai. Cea de a treia pasarelă, din centrul staţiunii Mamaia, de la Cazino, Pescăruş şi Năvod, ar putea fi gata la sfârşitul acestei luni."

Primarul Radu Mazăre vrea să îi lase şi pe privaţi să termine construcţiile începute. Numai în Mamaia sunt zeci de hoteluri, restaurante şi terase în lucru.

Radu Mazăre, primar Constanţa: "Să terminăm şantierele ăstea pe fonduri europene, iar în ceea ce priveşte privaţii sigur să fie împrejmuiţi, să fie între anumite ore, iar unii, repet, chiar nu vor putea să construiască."

Nicolae Bucovală, hotelier: "O parte din ele se vor termina pe 15 mai, iar grosul, ca să spun aşa, ce mai sunt în lucru, probabil undeva pe data de 15 iunie. Deci, practic, turiştii nu vor fi afectaşi cu nimic dacă se continuă aceste lucrări o lună de zile". 

Cristian Bărhălescu, manager agenţie de turism: "Important este ca cei care sunt organizatori de şantier să păstreze acea linişte între ora 1 şi ora 4 sau 5, când trebuie să se şi odihnească turiştii."  

Valoarea totală a investiţiilor din staţiunea Mamaia, pe fonduri europene, este de aproape 80 de milioane de lei.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri