Sărbători pe datorie pentru angajaţii muzeului de istorie

Data publicării:
datorii 20muzeu-39811

Nici în acest moment plățile nu au fost făcute către Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța însă oamenii au primit, totuşi, asigurări, că situaţia s-ar putea rezolva. "Aseară am primit vestea şi astăzi se trimite ordinul de plată şi intră în circuit până la sfărşitul anului ne lichidăm problemele", a declaratSincron Gabriel Custurea director MINA.Dar au primit şi o veste proastă: banii pentru salarii, vor junge în conturile lor abia după sărbători.

Pe lângă arheologi și cercetători și personalul auxiliar suferă din cauza lipsei fondurilor. Astfel peste o sută de angajaţi râmăn neplătiţi pentru munca lor. Suma totală restantă se ridică la o valore de 600 de mii din care peste 200 de mii sunt salariile.Subvenţiile care vin de la Consiliul Judeţean Constanţa sunt doar un sfert din bugetul total al muzeului, iar restul este realizat din venituri proprii.

Sincron Gabriel Custurea director MINA spune că "Subvenţia dacă ar veni ne ar asigura lefurile, lumea nu ar mai avea de ce să fie stresată şi atunci ce câştigă muzeul ar fi cheltui pe mici reparaţii".Situaţia nu se poate decât agrava şi asta din cauza faptului că din luna decembrie şi până în martie nu pot fi executate lucrări de săpături, singurele care au putea aduce fonduri suplimentare în bugetul muzeului. Astfel, angajaţii vor trăi doar din subvenţii.>

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri