Se închide podul rutier de la Agigea. Şoferii vor face un ocol de aproape 70 de km din Constanţa în Agigea

Data publicării:
pod agigea

Intenţia autorităţilor de a închide podul rutier de la Agigea a semănat confuzie în rândul oamenilor. Nimeni nu înţelege cum ar putea fi justificată o asemenea decizie.

Toţi se întreabă dacă cei responsabili s-au gândit înainte de a anunţa această măsură şi speră că este vorba doar despre o eroare. În aceste condiţii mulţi dintre navetişti se gândesc să renunţe la locurile de muncă pentru că ar trebui să dea toată leafa ca să parcurg kilometri suplimentari.

Problemele generate de o asemenea decizie sunt însă mult mai complexe. Comuna Agigea, de exemplu, este despărţită în două de Canalul Dunăre Marea Neagră: pe o parte a canalului este localitatea Lazu, în timp ce pe celălalt mal se află Agigea. Învăţământul ar fi cel mai afectat de închiderea podului iar elevii de la clasa zero ar trebui să ocolească zeci de kilometri pe alte rute în loc de doar 3 kilometri cât ar fi mers în mod normal.

"Copiii din Agigea sunt duşi cu microbuzele primăriei în Lazu şi nu putem să ducem copiii pe la Moviliţa, preţ de 50 de km, plus că i-am întârzia o oră dimineaţa şi o oră după amiaza. În plus, economic vorbind este dezastru. Dezastru pentru cei care muncesc în Constanţa, pentru cei care fac naveta din Constanţa spre Agigea. Păi vă daţi seama că muncitorii care vin în Constanţa Sud Agigea să vină pe la Moviliţa, adică să ocolească 100 de km pe zi numai pentru navetă. E dezastru pentru ei şi mai bine se lasă de muncă.", a declarat Cristian Cârjaliu, primarul localităţii Agigea.  

Intenţia autorităţilor de a închide podul a fost făcută publică de prefectul judeţului Constanţa.

"Podul de la Agigea va fi închis de la 1 octombrie până pe 20 decembrie. În toată această perioadă, câte 10 minute la fiecare oră vor circula pietonii. Maşinile nu vor mai circula în cele 80 de zile. Este o hotărâre pe care cei de la CNADR Bucureşti o vor explicita. Vom vedea luni cum şi în ce fel. Însă, acest pod, de la 1 octombrie, teoretic, trebuie închis total", spune reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Primarii din sudul litoralului nu sunt de acord cu decizia drumarilor iar luni se vor întâlni cu prefectul judeţului pentru a găsi soluţii la problemele cauzate de închiderea podului.

Reporter: Liviu Burghelea
Operator imagine: Alexandru Şerbănescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri