Sari la conținut

Şedinţă de consiliu anulată. Consilierii urmau să voteze finanţarea cluburilor sportive

"Bună ziua! Haideţi, luaţi loc, ca să începem şedinţa!", le-a spus consilierilor prezenţi Cristinel Dragomir, preşedintele interimar al C.J. Constanţa. 

Numai că şedinţa s-a terminat rapid, după 15 minute. În tot acest timp, secretarul şi preşedintele interimar le-au explicat aleşilor judeţeni că nu pot vota proiectele deoarece reprezentanţii ministerului Tineretului şi Sportului şi cei ai Finanţelor Publice nu au transmis în teritoriu metodologia necesară pentru aprobarea hotărârilor.

Cristinel Dragomir, preşedintele interimar al C.J. Constanţa: "Noi am programat şedinţa de consiliu având în vedere urgenţa finanţării sportului la nivelul profesionist în judeţul Constanţa şi sperând ca până astăzi să apară şi clarificările cu privire la modalitatea de punere în finanţare şi punere în aplicare."

Mariana Belu, secretarul Consiliului Judeţean Constanţa: "Aceste solicitări eu le-am solicitat direcţiilor de specialitate iar direcţiile de specialitate nu le aveau şi pot să vă spun că nu este un mod de a împiedica finanţarea."

Banii pentru cluburi, obiect de dosar penal

Până când va fi lămurită întârzierea documentaţiei de la Bucureşti, managerii cluburilor sportive din judeţ vor trebui să aştepte finanţarea promisă.

Este vorba de 11 milioane de lei, bani folosiţi pentru salvarea din colaps a sportului constănţean.

Sunt aceleaşi cluburi care au fost finanţate ilegal de Nicuşor Constantinescu în urmă cu doi ani şi pentru care este cercetat în prezent de abuz în serviciu.

Dacă până acum legea nu permitea finanţarea cluburilor, odată cu aprobarea unei Ordonanţe de Urgenţă în urmă cu două săptămâni, cluburile sportive care fac performanţă pot fi sustinute financiar in baza legii sportului, prin intermediul unui contract de finanţare.

reporter: Annabelle Borş
operator: Florin Boboc