Sari la conținut

Simona Halep, de neoprit la Singapore

Simona Halep pare de neoprit la Turneul Campioanelor. În cel de-al doilea meci de la Singapore, constanteanca a spulberat-o pe Serena Williams, locul 1 în clasamentul WTA cu 2 la 0. Scorul pe seturi a fost 6 la 0, 6 la 2. 

Vis devenit realitate. Din copilărie, Simona Halep îşi dorea să joace împotriva Serenei Williams

Un vis al Simonei Halep s-a împlinit odată cu victoria de la Singapore. O spune chiar primul antrenor al acesteia. Reușita în faţa numărului unu mondial, Serena Williams a creat un val de reacţii pozitive în rândul apropiaților din Constanța. Foşti profesori, dar și antrenori care o cunoșteau de mică au urmărit fiecare set în parte cu sufletul la gură. Toți sunt de părere că meciul a fost strălucit.

Pe acest teren, Simona a învățat cum să mânuiască racheta de tenis. Nicușor Ene i-a fost profesor timp de 5 ani și vorbeşte despre fosta lui elevă cu mândrie. El spune că una dintre cele mai arzătoare dorințe ale Simonei, să o învingă pe Williams, s-a împlinit astăzi, la Singapore.

Nicușor Ene, fost antrenor al Simonei Halep: "Ăsta a fost visul ei. Dar să și bată, chiar că astăzi a realizat unul din marile ei visuri, să o bată pe Williams. În ultimul timp a tot pierdut și nu cred că avea speranța să bată cât de curând."

Antrenorul își aduce aminte cu nostalgie de fosta sa elevă și spune că nu i-au mai trecut prin mâini copii la fel de buni ca ea.

Nicușor Ene, fost antrenor al Simonei Halep: "Era un băiețel, mic, așa, tunsă scurt, fără cercei, numai cu pantalonași, deosebit de receptivă, deosebit de îndemânatică, deci pentru mine nu este o supriză meciul de astăzi. Simona când se simte bine, face orice pe terenul de tenis."

Simona trece periodic la Liceul cu Program Sportiv să își vadă foștii profesori și de fiecare dată nu uită să aducă și câte o amintire.

Andrei Szemerjai, director liceu: "A fost un cadou extraordinar pentru noi românii. Ceea ce a făcut Simona azi demonstrează că într-un an și jumătate poți să ajungi dintr-o jucătoare de tenis de nivel mediu într-o jucătoare de top mondial."

Profesorii povestesc că Simona era interesată mereu să se perfecționeze și dincolo de teren.

Cătălin Spătaru, dirigintele Simonei Halep: "Și aplela, discuta, nu numai cu mine, cu colegi, cu antrenori, o interesa, citea cărți. O interesau foarte mult aceste lucruri care țineau de controlul stărilor afective."

Halep este a treia româncă în istorie participantă la o ediţie a finalei sezonului, după Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea.

reporter: Annabelle Borş
opertor: Mihai Ciobanu