Simulare de incendiu la Oil Terminal

Data publicării:
simulare 20incendiu 20141112-33538

Garnitura de etanşare a unui rezervor, care a fost supraîncărcat, a cedat şi o tonă şi jumătate de motorină s-a deversat pe terenul situat în zona depozitului de nord al OIL Terminal. Din cauză că în zonă doi muncitori lucrau cu foc deschis şi fără să respecte normele de siguranţă, combustibilul s-a aprins, existând posibilitatea ca incendiul să se extindă şi la celelalte rezervoare. Întrucât au încercat să intervină cu stingătoare, doi dintre membrii echipei de muncitori au suferit arsuri.

La aproximativ o oră de la izbucnirea incendiului, din cauza vântului, un nor de fum toxic a ajuns deasupra Liceului Tehnologic Gheoghe Miron Costin. Toţi elevii care se aflau la ore au fost evacuaţi cu mai multe autobuze.

Din fericire, totul a fost doar un execiţiu organizat de ISU Dobrogea la cel mai mare operator de transport şi depozitare a produselor petroliere din România.

Ultimul incident real de la Oil Terminal, s-a produs în 2006, când au fost probleme la o fosă de reziduri chimicale. Astfel de simulări se organizează la OIL Terminal cel puţin o dată pe semestru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri