Şoferul autobuzului, grav rănit. Restul victimelor accidentului de la Valu lui Traian sunt în stare stabilă 

Data publicării:
sofer autobuz jandarmi

 Medicii Unităţii de Primiri Urgenţe au fost anunţaţi că s-a produs un carambol în localitatea Valu lui Traian şi că şase ambulanţe vor aduce aici cel puţin şapte răniţi. Medicii de gardă s-au organizat rapid şi au aşteptat să preia victimele.

Dr. Cătălin Grasa, director medical SCJU Constanţa: "Am organizat o echipă interdisciplinară, jos, în Urgenţă, pentru că nu ştiam exact leziunile cu care vor veni pacienţii. Împreună cu toate liniile de Chirurgie, Ortopedie, Chirurgie Cardio-Vasculară, neurochirurgul, Radiologia era anunţată. A trebuit să îi împărţim, în funcţie de gravitate, pe Resuscitare, respectiv Traumatologie".

În total, şase ambulanţe au adus, într-o primă fază, şapte răniţi în Urgenţa Spitalului din Constanţa. Doi au primit îngrijiri medicale şi nu a fost nevoie să rămâna internaţi.

La scurt timp, spun medicii, alţi patru răniţi au fost aduşi: două cadre militare din autobuzul MAI şi cei doi şoferi ai autoturismelor civile. Rănile pe care le aveau erau minore, aşa că au plecat acasă după ce li s-a acordat primul ajutor.

Dintre toate victimele accidentului, şoferul microbuzului a fost cel mai grav rănit: i-a fost afectat ficatul, a suferit o fractură de bazin dar şi o serie de leziuni la nivelul coloanei. Cu toate acestea, medicii spun că starea lui este stabilă și că viaţa nu i-a fost pusă în pericol.

El se află tot la Terapie Intensivă, atent monitorizat. Reamintim că 9 jandarmi şi doi civili au fost răniţi, după ce autobuzul MAI a fost implicat într-un accident rutier. Militarii se întorceau de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, obiectiv pe care îl păzeau.

De vină ar fi fost un şofer imprudent care a întors în localitatea Valu lui Traian, pe linia continuă, fără să se asigure. A lovit autobuzul Armatei care a fost proiectat într-o altă maşină, apoi s-a oprit într-o clădire.

Rând pe rând, militarii au fost scoşi din autobuz şi preluaţi de medici. După ce le-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, ambulanţele au plecat cu răniţii spre spitalul judeţean.

Dr. Carla Ghenceaua, medic SMURD: "7 victime, stabile hemodinamic și respirator, cu leziuni minore. Au fost preluate de echipajele SMURD și cele ale ambulanței. Au fost aduse la spital pentru ingestigații și pentru continuarea tratamentului". 

reporteri: O. Manoilă, A. Medrea, P. Greavu

operatori: C. Caciauna, A. Brînzaru 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri