Soluţii energetice în Dobrogea. Jumătate de milion de euro va fi investit în două centre de cercetare

Data publicării:
ENERGIE DOBROGEA

Energia regenerabilă este unul dintre subiectele cele mai importante din portofoliul Comisiei Europene, iar proiectele care vizează folosirea responsabilă a energiei au început să apară tot mai des.

Feiza Memet, manager de proiect din partea României: "Întotdeauna trebuie să folosim în mod deştept energia, pentru că avem nevoie de energie în orice minut al vieţii noastre. Trebuie să ştim să o utilizăm raţional. Asta se face prin educaţie."

Clusterul Energiei Verzi Constanţa-Dobrici, aşa cum se numeşte proiectul, va implica crearea a două centre de cercetare, acolo unde vor fi investiţi bani europeni: un milion de euro.

Kostadin Petrov, manager de proiect din partea Bulgariei: "Vom avea două centre, unul în Kavarna, Bulgaria şi unul în Constanţa, în care câte trei persoane vor fi angajate să facă parte din staff."

Cei desemnaţi vor analiza mai multe date legate de sursele de energie alternativă.

Feiza Memet, manager de proiect din partea României: "Avem benficiile multor resurse naturale: vânt , soare, mare."

Nu este prima dată când românii se întâlnesc cu vecinii de la sud de Dunăre pentru proiecte comune.

Adriana Barothi, manager de marketing CCINA: "Partenerul nostru tradiţional, Camera de Comerţ din Dobrich a fost, iar proiectele au fost pe antreprenoriat, deci în cadrul Camerei de Comerţ funcţionează un centru afaceri româno-bulgar."

Clusterele sunt formate din firme, autorităţi locale, institute de cercetare şi ONG-uri, reunite cu un scop comun.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri