Sari la conținut

Şosele închise, şoferi dezorientaţi. Circulaţia pe DN 2A între Hârşova şi Saraiu a fost oprită

Puţin după orele prânzului, rafale puternice de vânt au adus zăpada pe DN 2A, drumul principal care leagă Hârşova de Constanţa.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Vizibilitatea este foarte scăzută, sub 20 de metri, asta pentru că viscolul aduce zăpada din zonă pe carosabil."

Şoferii care vroiau să evite drumul principal ca să ajungă în Constanţa au încercat altă variantă, prin comuna Saraiu. Când au ajuns acolo au constatat că circulaţia a fost restricţionată de poliţiştii rutieri.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Drumul naţional 22A a fost închis. Cei care vor să ajungă din Hârşova în Constanţa mai au o singură variantă şi anume drumul naţional 2A".

"Nu ştiu, ne-au prins nepregătiţi iarăşi. Ce să-i faci. Mă duc înapoi la Hârşova şi mă duc la hotel.", a spus unul dintre şoferi.

În Hârşova aproape orice activitate a fost sistată, iar oamenii s-au baricadat în case. Două femei din comuna Vulturu nu au mai avut cu ce ajunge acasă, aşa că au înnoptat în sala de şedinţe a Primăriei.

"Avem telefonul, am anunţat soţul, i-am spus că am rămas aici, să nu-şi facă probleme, şi acum e bine, suntem bine. Saltele, căldură avem şi suntem mulţumiţi că suntem aici.", a spus una dintre femei. 

Autorităţiile locale susţin că situaţia este sub control, iar localitatea are suficiente utilaje de deszăpezire.

Tudor Nădrag, primarul oraşului Hârşova: "În Hârşova sunt cinci, dar pot să mai atrag de la agenţi economici încă opt. La spital avem căldură, medicii sunt pe poziţii."

Tot la Harsova vantul puternic a doborat un pom care a cazut peste mai multe cabluri electrice. Echipe mixte formate din reprezentanti ai Primariei si ai Enel au intervenit si au remediat avaria.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna