Spitalul Hârşova, amendat. A primit 3.000 de lei amendă pentru că nu a făcut dezinsecţie de doi ani

Data publicării:
Spital-Harsova

Contractul pentru îndepărtarea insectelor nu a fost încheiat cu o firmă specializată nu din cauza încăpăţânării managerului, ci din cauza lipsei banilor.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Pentru dezinsecţie şi deratizare spitalul din Hârşova ar avea nevoie de 8000 de lei pe an, însă bugetul abia acoperă cheltuielile de personal".

Inspectorii Ministerului Sănătăţii au aflat chiar de la manager că planul pentru dezinsecţie există, dar nu s-a aplicat de peste 2 ani, din cauza datoriilor către firma specializată. Aşa că, sancţiunea a fost inevitabilă.

Dr. Constantin Dina, şef DSPJ Constanţa: "Vorbim despre o amendă de 3000 de RON pe care spitalul a primit-o conform HG 857 din 2011". 

Cu riscul de a acumula penalizări, managerul susţine că nu are de gând să plătească sancţiunea. În plus, spune el, în spital n-au colcăit niciodată gândaci. Lucru confirmat şi de pacienţi.

Datoriile pe care spitalul le are către furnizori sunt mult prea mari: 800 de mii de lei.

Adrian Mihai, manager Spitalul Orăşenesc Hârşova: "Avem somaţii de la ENEL, avem somaţii de la toţi furnizorii aproape avem somaţii. Urmează acum acţiunea în Instanţă. Să vedem ce se va întâmpla."

În regim de avarie

În acest moment Spitalul de la Hârşova funcţionează în regim de avarie. Managerul primeşte 220.000 de lei lunar de la Casa de Asigurări de Sănătate. Pentru a funcţiona normal ar avea nevoie de 300.000 de lei. Unitatea sanitară deserveşte 35.000 de oameni din nouă comune arondate.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri