Spitalul Port, la mâna angajaţilor

Data publicării:
Spital-CF

Eugenia Ghiţescu a cheltuit 1.000 de lei în numai cinci zile pentru soţul ei care a suferit un atac cerebral. Şi asta pentru că spitalul nu mai are niciun medicament în farmacie, iar datoriile către furnizori se apropie de suma de 800.000 de lei.

În situaţia ei sunt toţi pacienţii internaţi la spitalul CF Port. Cu toate acestea, ei se adresează unităţii sanitare datorită echipei de medici care, spun ei, este cea mai bună din Constanţa.

Dacă situaţia spitalului nu se va rezolva, pacienţii nu vor mai avea unde să se trateze, iar zeci de medici, asistente, infirmiere, sau brancardieri vor rămâne fără loc de muncă.

Spitalul are de plătit către ANAF nu mai puţin de şase milioane de lei. Ca să nu-şi închidă porţile, ar trebui ca săptămânal, fiecare angajat să intre în concediu fără plată. Sindicatele s-au opus şi au venit cu o altă propunere, dar şi aceasta afectează salariile angajaţilor:o reducere de 20%, pe o perioadă limitată.

Conducerea spitalului a depus un memoriu şi la Ministerul Sănătăţii prin care anunţă că unitatea nu mai poate rămâne deschisă mult timp dacă nu se iau măsuri. Trecerea spitalului în subordinea Consiliului Judeţean sau a Universităţii "Ovidius" ar putea fi soluţiile care să îl scoată din impas, dar formalităţile ar dura mult prea mult.

"Eu am avut şi o a treia propunere, la un moment dat: ca Administraţia Porturilor - APMC - să preia şi acest spital. Asta a fost strict propunerea noastră", a spus Dorel Oprea, managerul Spitalului CF Port Constanţa.

În aceste condiţii, soarta spitalului rămâne în mâinile propriilor angajaţi care vor decide dacă acceptă cele două variante.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri