Sari la conținut

Sport extrem pe plajă. Cea mai lungă tiroliană din ţară se află la Constanţa

Sunt 340 de metri parcurşi deasupra plajei, la o altitudine de aproape 40 de metri. Amator de sporturi extreme, Adrian susţine că nimic nu se compară cu cele câteva zeci de secunde în care cobori cu mare viteză.

Adrian Drăgodoi: "M-am mai dat, am mai folosit tiroliana şi...dar asta e foarte bună că prinde pantă. Adică, printi viteză. Unde te-ai mai dat? În Braşov şi în afară."

Nu se pot da cu tiroliana persoanele care câtăresc mai puţin de 45 de kilograme sau mai mult de 110 kilograme. Ea este Cristiana, cel mai tânăr client. Şi cel mai curajos! Are 12 ani şi i s-a permis să coboare pentru că avea greutatea minimă, cu tot cu echipament.

Dacă eşti prea înalt şi prea slab, rişti să nu termini tot traseul şi să rămâi suspendat, exact ca tânărul din imagini.

Dar există un sistem de tragere care te poate aduce la destinaţie fără probleme. În punctul de plecare, oricine vrea să zboare deasupra plajei este, mai întâi de toate, cântărit apoi i se face instructajul.

În timpul mersului, nu aveţi voie să puneţi mâna pe scripete sau pe cablu. Poziţia este lăsată pe spate, picioarele drepte, către înainte. 

Povestea tirolienei

Ideea tirolianei deasupra nisipului aprţine unui tânăr din Constanţa, pasionat de acest sport care s-a gândit că poate transmite şi altor tineri pasiunea sa pentru sporturile extreme.

Răzvan Gheorghiu, proprietar tiroliană: "Motivul pentru care am ales plaja a fost, în primul rând, diferenţa de nivel: faleza, plus 37 de metri deasupra nivelului mării, care a creat condiţiile ideale pentru ca această structură să fie ridicată aici".

Aproape 30.000 de euro a costat investiţia dar este posibil să fie amortizată în acest sezon estival. Tiroliana va fi deschis doar ziua, până la finele lunii septembrie şi este singura distracţie de pe plaja Modern. Jumătate de minut de senzaţii tari costă 25 de lei.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna