Sari la conținut

Sportivii se mută din sala veche. Aproape 150 de milioane de lei vor fi investite

În sfârşit, sala polivalentă va prinde formă, după ani la rând de proiecte neconcretizate. În plus, în complexul Badea Cârţan va fi construit şi un bazin olimpic.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Noul bazin olimpic de peste 50 de milioane de lei va fi construit aici, pe locul fostului bazin din complexul Badea Cârţan, care, în momentul de faţă a ajuns o adevărată groapă de gunoi."

56 de milioane de lei va costa investiţia. Va avea două etaje şi va putea primi 1.000 de spectatori. Arena Polivalentă va costa aproape dublu: peste 90 de milioane de lei vor intra în construcţia ei. Este, de altfel, şi cea care va deschide proiectul de săli polivalente la nivel naţional.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: În urmă cu peste 5 ani, CJC a elaborat un proiect prin care se dorea construirea unui complex sportiv de peste 70 de milioane de euro. Acel proiect a căzut, iar constănţenii se vor mulţumi cu o sală polivalentă de 5000 de locuri, care va fi construită aici, pe terenul de rugby al complexului Badea Cârţan."

Autorităţile constănţene au cheltuit un milion de euro pe un proiect care a valorat cât bugetul pe trei ani al judeţului Constanţa.

Este vorba de un proiect de zeci de millioane de euro de care s-a ales praful. Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării şi cei ai Ministerului Tineretului şi Sportului promit că proiectele vor fi duse la căpăt, din fonduri guvernamentale. Constănţenii nu sunt, însă, convinşi.

Momentan, echipele de top din Constanţa joacă meciurile de pe teren propriu în Sala Sporturilor din oraş, sală care nu este certificată să găzduiască competiţii de nivel înalt.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna