Stadioane cu nocturnă la sate. Trei localităţi din judeţul Ialomiţa au baze sportive moderne

Data publicării:
stadion rural

Satul Poiana, comuna Ciulniţa. O localitate din judeţul Ialomiţa pe care sunt şanse mari să o ratezi dacă treci pe drumul European E60, care leagă Slobozia de Urziceni.

Indicatorul rutier nu te ajută prea mult. Şi totuşi, în acest sat în care locuiesc 500 de suflete se află o modernă bază de minifotbal cu teren artificial.

A costat 700.000 de lei. Guvernul a contribuit cu 80% din sumă, iar restul banilor au fost alocaţi din bugetul local. Dar, potrivit proiectului iniţial, acolo ar fi trebuit să se ridice o altă construcţie.

Gheorghe Stelică, primar Ciulniţa: "Noi am avut proiect depus şi aprobat la CNI pentru o sală de sport, dar din cauza neînţelegerilor la licitaţie ne judecăm şi acum de 6 ani".

La 15 km depărtare de satul Poiana se află comuna Andrăşeşti. Acolo, stadionul are nocturnă, dar n-are tribune. Cei patru stâlpi de iluminat sunt, de fapt, foste paratrăznete de la defunctul IAS, recondiţionate în 2011 de investitori privaţi.

Cea mai modernă bază sportivă din zona rurală a judeţului Ialomiţa este la Reviga. Acolo nu doar nocturna impresionează, ci şi tribunele. Cea oficială este acoperită integral.

Construcţia a fost făcută ca şi în satul Poiana cu bani de la Guvern şi de la bugetul local. Baza sportivă de la Reviga nu este însă nici pe departe finalizată. Primăria va mai investi din fonduri proprii cel puţin 150.000 de lei în următorii 2 ani.

Primarul Niculae Began vrea să facă şi o pistă de atletism.

Nocturna de la Reviga nu a fost niciodată aprinsă pentru un meci oficial. Autorităţile locale intenţionează contractarea unui meci amical cu Rapid Bucureşti pentru a inaugura cum se cuvine cea mai modernă nocturnă din Ialomiţa.

reporter: Tudorel Ene
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri