Sari la conținut

Staţiunile, şantier în lucru. Mamaia şi Vama Veche sunt în plin proces de modernizare 

Nimic din acest peisaj nu aminteşte de zilele fierbinţi şi nopţile incendiare din timpul verii. În Mamaia se aud doar zgomote asurzitoare de ciocan, flex sau alte maşininării.

Poliana Căpitan, reporter Digi24 Constanţa: "Promenada din Mamaia se află într-un amplu proces de reamenajare, peste 11 milioane de euro vor fi investiţi în lărgirea acesteia, astfel încât, la vară, celebrele care alegorice să poată defila în voie, pe faleză".

Şi centrul staţiunii va fi complet modernizat. În această zonă, pavelele vechi vor fi înlocuite cu unele din granit.

Dumitru Babu, administrator terasă Mamaia: "Sperăm că o să fie bine. Trebuie să fie terminată până pe 1 mai, pentru că atunci litoralul este foarte plin".

Şi plajele vor fi curăţate.

Cătălin Anton, purtător de cuvânt ABADL: "Practic s-a început cu acele zone, unde plajele au fost afectate de fenomenele meteo din timpul iernii".

65 de milioane de lei va plăti primăria Constanţa pentru schimbarea la faţă a staţiunii Mamaia. Puţin peste 42 de milioane sunt bani europeni, aproape 10 milioane de lei provin de la Guvern, iar restul reprezintă contribuţia administraţiei locale.

În paralel, şi Vama Veche se pregăteşte să primească turiştii de 1 Mai. Zece mii de tineri au rezervat deja pensiunile şi hotelurile.

Cine a rămas pe dinafară poate campa pe plajă pentru zece lei pe noapte. O cameră de 2 stele a fost închiriată cu 180 de lei, în timp ce una de 4 stele a costat 350 de lei pe noapte.

Octavian Şerban, manager complex de 4 stele: "În pachetele oferite avem inclus micul dejun, piscină, este gratuit accesul la piscină, şezlonguri, umbrele şi măsuţă".

Spre deosebire de Vama Veche sau Mamaia unde nu se mai găseşte o cameră liberă, în celelalte stațiuni din sudul litoralului cel mult două hoteluri vor fi deschise la startul oficial al sezonului estival.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Cristian Caciauna 

editor: Anca Medrea