Suspiciuni de mită la Universitatea Maritimă din Constanţa

Data publicării:
umc sediu
UPDATE, ora 19.30

11 studenţi au fost reţinuţi pentru dare de mită, un profesor pentru luare de mită şi o altă persoană pentru trafic de influenţă. Toţi îşi vor petrece noaptea în arestul IPJ Constanţa. Mâine seară vor afla dacă judecătorii îi vor cerceta în libertate sau dacă îi vor ţine închişi pe parcursul următoarelor 29 de zile.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticoruptie şi procurorii au descins în instituţia de învăţământ superior, de unde au ridicat mai multe cataloage, dar şi documente. 

Percheziţii au loc concomitent şi la locuinţele unui profesor şi a trei studenţi.

Se pare că dascălul ar fi luat bani de la cei trei studenţi pentru ca aceştia să promoveze examenul de licenţă. 

Surse din anchetă spun că procurorii ar fi venit la sediul UMC cu mai multe liste de materii la care studenţii ar fi luat note foarte mari. Profesorii care predau aceste cursuri la UMC sunt şi ei anchetaţi în acest moment de procurori. 

Anchetatorii caută dovezi, în acest sens, în casa profesorului şi discută cu respectivii cursanţi pentru a afla mai multe detalii legate de sume şi de locul în care s-au întâlnit pentru a-i înmâna banii.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, profesorii ar putea fi excluşi din învăţământ, iar studenţilor li s-ar putea anula lucrările, dacă se va dovedi că au fost ajutaţi sau că alte persoane au susţinut exemenul în locul lor, aşa cum se presupune în momentul de faţă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri