Sari la conținut

Taxele locale pot fi plătite şi la mall. Constănţenii pot plăti impozitele inclusiv în week-end 

Domnul din imagine este director la o firmă privată din Constanţa. Recunoaşte că serviciul îi ocupă majoritatea timpului timp în cursul săptămânii astfel că week-end-ul este singura perioadă când o dedică relaxării şi, mai nou, rezolvării problemelor ce ţin de impozitele locale.

Deschiderea unui punct de lucru în mall, unde poate plăti taxele inclusiv sâmbăta sau duminica, fără să piardă timp la coadă, i se pare o idee inspirată. În consecinţă, duminică şi-a luat soţia la cumpărături, însă înainte de a-şi umple coşul cu mâncare a făcut o oprire la ghişeul de taxe şi impozite.

George Păun, contribuabil: "Este varianta cea mai simplă şi e în drumul nostru. Şi aşa venim cam o dată pe săptămână încoace. M-ar fi bucurat ca aicea să plătesc inclusiv impozitele către agenţia fiscală".

Şi alţii au ales să îşi plătească taxele, în wee-enk, la mall, însă, spun reprezentanţii SPIT, cei mai mulţi vin tot în timpul săptămânii, după serviciu.

Tania Nancu, inspector SPIT Constanţa: "Pe lângă faptul că ei câştigă timp, evitând aglomeraţia din agenţiile fiscale, din această perioadă, pot fi şi fericiţii câştigători a 4 premii zilnice de câte 400 de lei, iar premiul cel mare de de 40.000 de lei". 

Unii, însă, nu sunt atraşi nici de premii, nici de faptul că ar putea scuti timp şi preferă soluţia clasică de plată:

Punctul de lucru din mall-ul din Constanţa este deschis de luni, până duminică, inclusiv, de la ora 10.00 la ora 22.00, spre deosebire de casieriile SPIT, unde programul este de luni până vineri, de la 8.30 la 16.30, cu excepţia zilei de joi, când casieriile se închid la 18.30.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Cristian Caciauna 

editor web: Anca Medrea