Sari la conținut
News Alert

Teatrul de vară din Mamaia, o ruină. Până acum, autorităţile locale nu au realizat niciun proiect de reabilitare

Palatul Festivalului Mamaia, aşa cum a fost denumit în 1963, anul înfiinţării, este astăzi înconjurat de gunoaie şi buruieni înalte, cu porţi ruginite şi tencuiala căzută.

Alexandru Baran, reporter Digi24 Constanţa: Sala teatrului de vara din Mamaia care gazduia odinioara turisti veniti atat din tara cat si din strainatate a ramas acum in paragina iar scena care uimea prin jocurile de lumini si prin artisti care au cantat aici a ramas acum doar o panza trista acoperită de graffiti.

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța spun că, din cauza stării de degradare în care a ajuns clădirea, este nevoie de un proiect de anvergură, foarte costisitor, care nu poate fi acoperit cu fonduri locale.

Cristinel Dragomir, președintele interimar al CJ Constanța: Momentan nu avem niciun proiect. Sperăm să putem să accesăm fonduri europene pentru reabilitare. Astăzi, când discutăm, el este într-o stare de degradare accentuată și nu se pot face lucrări de reparații sumare, și necesită niște lucrări foarte importante de infrastructură și lucrări, eu știu, de rezistență.

Autorităţile nu şi-au propus să salveze imediat Teatrul de Vară.

Decebal Făgădău, primarul interminar al municipiului Constanţa: În bugetul local nu avem nimic prins cu Teatrul de Vară, iar în luna noiembrie, vom avea o discuţie împreună cu Consiliul Judeţean să vedem ce facem cu imobilul.

Teatrul de Vară din Mamaia a adunat, în jumătate de secol de istorie cele mai multe nume de artişti din România.

Dumitru Lupu, compozitor: Eu l-am apucat foarte bine îngrijit, avea o copertină care ne ferea de ploaia, nu ne era frică în timpul festivalului că începe ploaia. Era o sărbătoare la care participau toţi cu foarte mult drag.

Totul era pregătit cu aproape jumătate de an înainte: niciun detaliu nu le scăpa organizatorilor - de la elemente de decor şi sunet, până la ţinutele artiştilor şi ora de începere a spectacolelor.

Ultimul spectacol care a avut loc aici a fost în 2013 şi s-a numit, prevestitor, "La revedere, Litoral!". După aceea porţile teatrului s-au inchis.

reporteri: Luiza Nicolae, Alexandru Baran
operatori: Cătălin Vârban, Mihai Ciobanu

Pe aceeași temă