Terapii pentru dependenţi

Data publicării:
DEPENDENTI

Terapia prin muzică este una dintre metedele cele mai eficiente, susţin specialiştii. Tratează anumite blocări mentale, agresivităţi ascunse sau problemele cu alimentaţia şi reduce stările de stres şi depresie. La meloterapie poate apela oricine crede că are o dependenţă anume, cum ar fi cea de internet, jocuri de noroc, calculator sau de telefonul mobil.

Florian Miu, psiholog: Se tratează prin învăţarea unor comportamente care să-i creeze o stare de siguranţă MUSCA Şi atunci învaţă persoana în timp acel obiect, telefonul pentru utilitatea acestuia şi nu în alte demersuri

Statisticile arată că cel mai adesea, persoanele dependente de telefonul mobil îl folosesc pentru a accesa Internetul (44%), a intra pe retelele de socializare (23%), pentru verificarea si trimiterea de e-mail-uri sau pentru a scrie mesaje (73%).

Dependenţii de sex ajung să cadă pradă tentaţiilor şi să nu mai aibă un control asupra propriului organism, spun specialiştii.

Florian Miu, psiholog: Ajunge să nu-şi mai controleze impulsul sexual şi ajunge să aibă relaţii sexuale cu cât mai mulţi parteneri, se expune la riscuri cum ar fi bolile cu transmitere sexuală,

Ca să trateze o astfel de dependenţă, psihologii caută întâi cauza. Aceasta poate fi o tară din copilărie, o neînţelegere asupra sexualităţii sau o experienţă nefastă. Statisticile arată că la nivel mondial cel mult 8% dintre oameni dezvoltă astfel de tulburări.

reporter: Anca Medrea
operator: Cristian Caciauna

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri