Sari la conținut

Terminalul de pasageri va fi extins. 3.500 de turiști au ajuns la Constanţa în două zile

Nu mai puţin de 65 de mii de turişti străini, dar şi români, care au prins gustul unor astfel de vacanţe, au ajuns în port la bordul unor ambarcaţiuni uriaşe.

Datorită numărului mare de turiști, în primăvara anului viitor, terminalul de pasageri va fi extins pentru a putea primi mai mulţi vizitatori în acelaşi timp.

Cu câțiva ani în urmă, în terminalul de pasageri păşeau doar turişti străini. În ultima perioadă românii au început şi ei să aprecieze acest timp de vacanţă pentru că pot vizita multe ţări, dar şi pentru că se pot îmbarca direct din Constanţa spre destinaţii europene.

"Foarte, foarte interesant. Pe unde v-aţi plimbat? Noi am fost în Bulgaria, Grecia, Italia şi Turcia.", a spus unul dintre turiştii români.

Pe o navă de croazieră nu ai cum să te plictiseşti.

Dacă seniorii preferă excursiile organizate în Deltă sau degustările de vin de la Murfatlar cei tineri vizitează oraşul pentru a nu fi condiţionaţi de nici-un program.

Mirela Matichescu, preşedinte Autorităţii Naţionale pentru Turism: "Anul acesta, în Portul Constanţa s-a înregistrat un număr recor de turişti sosiţi pe navele de croazieră, atât maritime, cât şi fluviale. Vorbim de un număr de 65,000 de turişti până la ora actuală faţă de 15,000 care au sosit în anul 2008, un an de referinţă."

În primăvara anului 2015 terminalul de pasageri va fi extins pentru a putea primi mai mulţi vizitatori în acelaşi timp.

George Vişan, directorul Comercial al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime: "Anul viitor avem în vedere să extindem acest terminal cu o clădire nouă, chiar în faţa terminalului actual, o clădire nouă care să deservească acest flux în continuă creştere de turişti."

Până la jumătatea lunii noiembrie Compania Naţională a Administraţiei Porturilor Maritime estimează un număr total de 70.000 de pasageri străini care ne vor tranzita ţara.

reporter: Annabelle Borş
operator: Cristi Caciauna