Tirbuşoane şi murături, confiscate în aeroport. Lista articolelor interzise este ignorată de pasagerii de pe M. Kogălniceanu

Data publicării:
Aeroportul Mihail-Kogalniceanu

Regulile nu sunt respectate în totalitate de pasagerii care pleacă de pe aeroportul internaţional Mihail Kogălniceanu.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "În această cutie sunt depozitate toate articolelele interzise, confiscate din bagajele călătorilor. Găsim, aici, aproape orice, pornind de la pile de unghii, foarfece, tirbuşoane, spray-uri, deodorante, chiar şi soluţii pentru decolorarea părului, acetonă pentru ştergerea ojei de pe unghii, seringi şi ace. Această cutie este desigilată şi golită o dată la 30 de zile."

Cei care răspund de securitate susţin că, deşi există informaţii cu privire la ce se poate sau nu se poate transporta în bagajele de mână, mulţi pasageri aduc cu ei articole interzise.

Nicuşor Şuta, şef Serviciul Securitate Aeroportuară: "Unii pasageri vin şi cu borcane de murături. Am avut cazuri când au venit pasageri cu borcanele de capacitate mare. Dacă, un pasager are în această cutie un articol şi, în termen de 30 de zile se întoarce, are dreptul să primească acel articol înapoi."

Elena Vîţă, purtător de cuvânt Aeroportul M. Kogălniceanu:  "În aerogară sunt expuse diverse afişe privind regulile de transport al articolelor interzise. la momentul efectuării check in-ului, fiecărui pasager i se reamintesc regulile privind transportul articolelor interzise."

Printre obiectele considerate periculoase se numără armele, uneltele de lucru şi substanţele explozibile.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri