Toxiinfecţie alimentară, în Mamaia

Data publicării:
toxiinfectie

La două ore după ce au mâncat la o terasă din Mamaia, cei cinci sportivi, cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, s-au simţit rău. Iniţial, ei au solicitat ajutorul Ambulanţei, crezând că au făcut insolaţie, după ce au participat la antrenamente pe plajă.

"Din nefericire, simptomele digestive s-au accentuat şi atunci au fost trimişi către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară, diagnostic care a fost confirmat de către medicii infecţionişti." declară Constantin Dina, directorului Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa

Patronul terasei exclude posibilitatea ca problemele de sănătate să fie provocate de mâncarea servită aici, mai ales că, spune el, acelaşi meniu a fost mâncat de alţi 200 de sportivi, de turişti şi chiar de către el.

"Ciorbă de văcuţă, frigărui la grătar, de pasăre, din piept de pasăre, deci nu au avut grăsimi, şi eclere. Deci vă daţi seama, din 220 care mănâncă la noi şi plus 1000- 2000 de turişti, care mînâncă în fiecare zi la noi, deci nu se poate să fie de la noi." declară Vasile Chirondojan, patron terasă

VOX
04.57.12 Nu e bună? Nu! De ce? E scumpă şi proastă! 05.00.18

După ce au rămas internaţi peste noapte, copiii au fost externaţi de dimineaţă şi s-au întors la hotelul din Mamaia, unde sunt cazaţi. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa a început o anchetă.

Primele rezultate sunt aşteptate în 72 de ore, iar dacă se dovedeşte că de vină pentru îmbolnăvirea celor cinci sunt reprezentanţii restaurantului, patronul riscă o amendă cuprinsă între 5.000 şi 20.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri