Traficul greu distruge case. Gospodăriile oamenilor din Cobadin au crăpat de la trepidaţii

Data publicării:
trafic greu cobadin

Devierea traficului greu pe rute alternative a devenit un adevărat coşmar pentru locuitorii comunei Cobadin.

Casa familiei Lică este una dintre locuinţele afectate de trepidaţiile produse de autocamioanele care trec pe drumul principal din comună.

Proprietarul şi-a renovat casa în vara anului trecut, iar acum pereţii camerelor sunt plini de fisuri.

"În momentul în care dă de capcana podului, pun frâne şi se zguduie casa de zici că a venit un cutremur foarte puternic", a spus proprietarul casei.

"Ne-am speriat că nu ştim de multe ori ce se întâmplă. Mai ales când trec multe, 5, 6, 7, una după alta maşini, atunci se aude un zgomot mare de tot", susţine o altă localnică. 

Dar nu numai casele din Cobadin au de suferit, ci şi drumurile care sunt pline de gropi şi au devenit cu greu circulabile.

Cristian Telehoi, primarul comunei Cobadin: "Pe şoseaua Constanţei, pe care am reuşit în această vară să o plombăm, cu fonduri de la bugetul local, o investiţie de circa 40.000 de lei, practic acum toartă această stradă se degradează pe zi ce trece". 

Şi podeţul din centrul comunei a fost parţial distrus. Pentru că nu este foarte lat, de multe ori tirurile urcă pe marginea acestuia, astfel încât bordura s-a dislocat şi riscă să se prăbuşească.

Primarul a decis să scrie autorităţilor abilitate, adică reprezentanţilor de la Regia de Drumuri Judeţene, Consiliului Judeţean şi Prefecturii în speranţa că va primi un ajutor financiar pentru asfaltări şi pentru reparaţii ale caselor din localitate.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Cristi Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri