Transportată de acasă la spital cu pompierii. Este vorba despre o femeie din Topraisar care cântăreşte 250 kg

Data publicării:
grasa

Patru pompieri şi soţul femeii s-au chinuit să o ridice de pe patul de spital pe care a fost dusă până la uşa maşinii de intervenţii. Cu greu, femeia a urcat.

Pentru că nu există tărgi care să susţină o astfel de greutate, Lenuţa Ionescu a fost dusă şi adusă de la spital în fotoliul ei de acasă. Până în localitatea Topraisar, acolo unde locuieşte femeia, ambulanţa a mers cu grijă, de teamă ca nu cumva pacienta să cadă.

Anca Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: "În sprijin, subofiţerii ISU au fost însoţiţi de o ambulanţă a Serviciului medical de Ambulanţă Judeţean Constanţa la faţa locului, respectiv în localitatea Topraisar fiind solicitat Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă pentru transportarea acesteia în interiorul locuinţei."

Acasă, o aşteptau cu lacrimi în ochi, cei patru copii, soţul, surorile şi mama ei. Lenuţa a coborât cu greu din maşina pompierilor de la Detaşamentul Port, dar pe propriile ei picioare, un efort mult prea mare pentru ea, aşa că a avut nevoie, din nou, de ajutorul medicilor care i-au pus pe faţă o mască de oxigen.

Floarea Bostan, mama pacientei: "Ea are vreo 15 ani de când suferă. Am fost cu ea şi la Târgu Mureş, şi la dl.dr. Lascăr de la Bucureşti, şi în Constanţa la toate spitalele. Ni s-a spus că să slăbească."

Lenuţa a ajuns, luni, la Spitalul de Urgenţă, în stare gravă. Medicii au diagnosticat-o cu obezitate morbidă şi insuficienţă cardio-respiratorie.

Lenuţa Ionescu, pacientă: "Ce v-au spus de la spital? Să ţin regimul ăsta, să am bine.voinţă. Mă gândesc, nu la mine, ci la copii...să fiu printre ei. Dacă ţin regimul ăasta pe care mi l-a dat doamna doctor, e garantat, Măcar 15.20 de kg să dau jos."

Lenuţa are 42 de ani şi cântăreşte peste 250 de kilograme. Din cauza greutăţii, medicii nu au putut să îi facă o serie de investigaţii medicale importante.

Spre exemplu, masa de la Rezonanţă Magnetică nu susţine mai mult de 120 de kilograme. Lenuţa nu poate face absolut nimic - nici măcar să meargă până la toaletă.

Depinde tot timpul de surorile, mama ori soţul ei. Atât familia, cât şi vecinii ei sperau ca medicii de la Spitalul de Urgenţă să o opereze, să o facă bine însă, pentru asta, ea trebuie să urmeze un regim alimentar strict.

reporter: Oana Manoilă
operator: Florin Boboc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri