Sari la conținut

Traşi pe dreapta de Poliţie şi chestionaţi. Se strâng informaţii pentru îmbunătăţirea transportului în Constanţa

Numeroşi şoferi care au intrat în Constanţa, dinspre Năvodari, au fost traşi pe dreapta, în staţiunea Mamaia, de un agent de poliţie şi preluaţi de câţiva operatori de interviuri pentru completarea unor chestionare.

Conducătorii auto au fost întrebaţi atât de unde au pornit şi încotro se îndreptă, cât şi care este scopul pentru care au ieşit la drum.

Cătălin Urechescu, inspector la Primăria Constanţa, direcţia Programe şi Dezvoltare: "Acţiunea de astăzi este un studiu în trafic, o anchetă în trafic, în vederea elaborării Planului de Mobilitate al Municipiului Constanţa şi al Zonei Metropolitane Constanţa."

Adrian Crăciun, purtător de cuvânt Zona Metropolitană Constanţa: "Conţine, sigur, mai multe secţiuni. Ceea ce ne interesează pe noi este planul de acţiune şi planul de măsuri care trebuie efectuat în privinţa creşterii gradului de mobilitate, îmbunătăţirii transportului în comun."

Interpretarea rezultatelor şi formularea propunerilor de optimizare a infrastructurii vor fi făcute de specialişti din străinătate.

Adrian Crăciun, purtător de cuvânt Zona Metropolitană Constanţa: "Aştepăm şi măsuri inovative, măsuri soft, care vizează, care vor viza, să spunem, managementul traficului, fluidizarea traficului."

Reprezentanţii autorităţilor locale spun că strângerea datelor de la şoferii care intră în Constanţa va continua şi în zilele următoare. Proiectul este finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi de Ministerul Dezvoltării Regionale.

reporter: Adrian Herţa
operatori: Florin Boboc, Victor Niţă