Trecere de pietoni inteligentă: un dispozitiv montat pe mijlocul drumului te obligă să te uiţi vrei-nu vrei, la maşini

Data publicării:
zebra fermecata 1

Pe primul sens de mers, pietonul traverseză ca şi până acum. La mijlocul drumului, se face un culoar, care îl obligă să se întoarcă spre partea dreaptă ca să ajungă la următoarea porţiune de marcaj pietonal. Practic, va sta cu faţa către autoturismele care merg pe celălalt sens de circulaţie.  

 "Totul a pornit de la necesitatea ca atunci când pietonul se angajează în traversarea drumului public, să fie în permanenţă conştient de autovehiculele care urmează să oprească pentru a-i acorda prioritate, pentru că au fost şi situaţii în care autovehiculele nu au oprit şi s-au înregistrat fie accidente rutiere, fie a fost vorba doar de o neacordare de prioritate pentru pieton", a decarat Ciprian Sobaru, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa. 


Trecerea de pietoni este poziţionată la mijlocul bulevardului Aurel Vlaicu din Constanţa şi leagă un cartier de locuinţe de campusul universitar.

Oamenii din zonă spun că ideea este una extrem de bună, mai ales că acolo au avut loc foarte multe accidente.

Deocamdată, este singurul marcaj pietonal de acest fel din municipiul Constanţa şi a fost montat în această vară. Dacă numărul incidentelor rutiere va scădea în această zonă, atunci conceptul ar putea fi implementat în tot oraşul.

Reporter Cosmina Pop
Operator Ionut Capitan

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri