Turism pe patru roți. Dobrogea ar putea deveni loc pentru vacanțe de aven

Data publicării:
OFF ROAD

Turismul la malul mării nu înseamnă doar un sejur estival într-una dintre stațiunile consacrate și poate căpăta noi dimensiuni: vacanțele de aventură. Conceptul este folosit în țările europene și aduce în prim plan ideea de mișcare, de vizitare a obiectivelor turistice la bordul unei mașini de tip offroad.

Marius Dinu, președintele Offroad Dobrogea: "În fiecare weekend noi ieșim la offroad în Dobrogea. Încercăm să vedem partea nevăzută a Dobrogei și promovăm această activitate."

Constanța numără o comunitate însemnată de pasionați de offroad. Printre ei și Robert, care de scurtă vreme a descoperit pasiunea pentru acest tip de curse.

Robert Otoman, pilot de offroad: "Senzația e una wow, pentru că e de adrenalină, în primul rând, de viață, simți că trăiești, că ești în natură, te bucuri de natură, de aer curat, scapi de betoanele și de praful, fumul, toate cele din oraș. De când am mașina și am început să ies cu ea prin Dobrogea, mi-am schimbat total părerea despre zona asta, care este o zonă total superbă!"

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanța: "Pasionați de offroad spun că hobbyul lor se măsoară în pasiunea pe care o depun în acest sport. Adevărul e că și costurile sunt mari, spre exemplu, un set de anvelope de acest tip costă 4000 de lei."

În mașini, piloții au luat ca invitați membrii delegațiilor din Turcia, Republica Moldova, Georgia și Bulgaria. Ei sunt veniți în România pentru a pune la punct un proiect la care ia parte și România, prin Prefectura din Constanța.

Filiz Ismail, manager proiect: "Ne dorim să demonstrăm faptul că județul Constanța înseamnă mai mult decât turismul de plajă, turismul de vară. Că se poate face în județul Constanța un turism pe toată perioada anului."

Împărțiți în trei grupe, cele 12 echipaje s-au întrecut, în puncte intermediare ale traseului, în concursuri de tip teambuilding, care au rolul de a spori munca în echipă.

Mașinile au plecat apoi pe dealurile de lângă Corbu, acolo unde toți cei prezenți au simțit adrenalina pe care ți-o dă o tură de offroad.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri