Sari la conținut

Turist înecat la Neptun

50 de minute au încercat paramedicii să-l salveze pe bărbatul de 65 de ani. Pe rând, cei de la Serviciul de Ambulanţă au încercat toate manevrele de resuscitare, chiar pe mal.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: Bărbatul a ignorat steagul roşu, dar şi avertismentele salvamarilor, iar în acest moment este resuscitat de mai bine de jumătate de oră.

Totul putea fi evitat dacă omul respecta avertismentele salvamarilor.

Ion Viză, salvamar: Victima nu dădea semne că se îneacă, am găsit-o cu faţa-n jos, am scos-o imediat împreună cu un coleg şi apoi pe mal, împreună cu colegul de la prim ajutor ne-am ocupat de procedura de resuscitare.

Din păcate, manevrele de resuscitare nu au putut să salveze victima.

Marius Bălănescu, medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă: A fost găsit în stop cardio-respirator asistolă, pentru care s-au efectuat manevre de resuscitare, timp de o oră şi 10 minute, fără rezultat.

Munca salvamarilor nu este uşoară, pentru că turiştii sunt destul de agresivi şi ignoră de multe ori cele spuse de salvamari.

Ion Viză, salvamar: Curenţii sunt foarte puternici, ei se aventurează în larg, nu ne ascultă. Se supără pe voi când le spuneţi că nu trebuie să intre în apă? Da, unii chiar reacţionează urât.

Anul trecut, 28 de persoane au pierit înecaţi, pe litoralul românesc.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban