Turiştii care îşi petrec concediul pe litoral nu prea găsesc corturi de prim ajutor dacă îi răpune canicula

Data publicării:
prim ajutor

În staţiunea Mamaia există doar şase puncte de prim-ajutor şi o echipă de la Crucea Roşie, formată din doi voluntari, gata să ofere asistenţă medicală de urgenţă turiştilor de pe plajă. Aceştia nu au însă condiţii pentru a sta toată ziua la malul mării.

Aşadar, în lipsa punctelor de prim-ajutor, salvamarii au un rol foarte important. "Colaborăm foarte bine cu colegii noştrii salvamari. În momentul în care avem o intervenţie suntem anunţaţi şi chemaţi la locul respectiv.Sunt turişti care consumă băuturi alcoolice, stau foarte mult timp în soarele care e foarte puternic, plus că mai ţin şi copiii mici la orele amiezii la plajă, ceea ce nu este deloc indicat", a spus Dragoş Berbec, coordonatorul punctelor de prim-ajutor din staţiunea Mamaia.


Turiştii care nu au inspiraţia să îşi întindă cearceaful lângă un punct de prim-ajutor pot, în caz de urgenţă, să sune la spital. Medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă spun însă că echipajele pe care le au la dispoziţie sunt insuficiente în sezonul estival, când solitările la 112 cresc simţitor.


"În ultimul week-end, ca să vă dau ca exemplu, am înregistrat un număr de aproximativ 1.400 de solicitări, deci o creştere de aproximativ 30% faţă de restul săptămânii şi mai ales raportat la lunile anterioare, mai-aprilie", a declarat Vasile Popescu,directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa.

Cel mai fierbinte punct al judeţului Constanţa a fost în aceste zile localitatea Hârşova, unde s-au înregistrat peste 35 de grade Celsius. Acolo,însă, oamenii nu s-au încumetat să iasă pe străzi la orele amiezii şi au preferat să stea în case.

După caniculă, meteorologii anunţă ploi şi vijelii. Dacă vreţi să ştiţi care sunt zonele vizate, citiţi aici:http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Cod+portocaliu+si+galben+de+furtuni+si+ploi+torentiale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri