Sari la conținut

Turiştii ignoră steagul roşu. Scăldatul în mare a fost complet interzis 

Puţin le pasă turiştilor de semnificaţia steagului roşu arborat pe foişoarele salvamarilor. Tentaţia de a face baie cât mai departe de mal este mai puternică decât pericolul evident. Spre exemplu, această tânără:

În zadar au încercat salvamarii să o atenţioneze, ea a ieşit din apă când a crezut de cuviinţă.

"Păi am avut mai devreme probleme cu salvamarul, zicea să stăm până la geamandura galbenă, dar eu m-am dus până la cea portocalie. Dar ştii semnificaţia steagului roşu? Nu. Este interzis să faci baie pe această vreme. Pai, dar ştiţi ce se întamplă? Noi plecăm în 10 minute la Bucureşti şi am zis să profităm de ocazie", a spus una dintre turiste. 

Bogdan Vartan, salvamar: "Scăldatul este interzis, interzis de tot şi bine este permis celor care înoată foarte bine şi atenţionăm turiştii să nu se aventureze foarte mult. Ascultă turiştii indicaţiile salvamarilor când este arborat steagul roşu? Unii da, alţii nu. Cu unii ne ma certăm, să zic aşa, cu alţii este ok, ne ascultă."

Este a doua zi consecutiv cand steagul roşu este arborat pe plajele de pe litoral. Din păcate, nu există nici o lege care să permită salvamarilor să-i sancţioneze pe cei care se aventurează în astfel de condiţii în larg. Turiştii o fac pe propria răspundere.

reporter: Annabelle Borş
operator: Liviu Eremia 

editor web: Anca Medrea

Pe aceeași temă