Turul Nisipului. Turul ciclist pe nisip din Constanța a adunat 200 sute de concurenți

Data publicării:
tur ciclist nisip

 Primul concurs european de ciclism pe nisip a avut loc pe Plaja Modern din Constanța.

Evenimentul, unic chiar și în Europa, a adunat la start 200 de participanți cu vârste cuprinse în 14 și 67 de ani.

Au fost programate două starturi, pe două clase diferite: amatori și profesioniști. Competiția a stat sub semnul strategiei, traseul greu și complex fiind dificil de gestionat.

Sabin Andoniu, organizator: "Primul concurs de Mountain Bike pe nisip din Europa și singurul momentan. În septembrie sau octombrie, la sfârșitul sezonului vom organiza încă un concurs aici."

Susținuți de prieteni si familii, concurenții au tras tare pe liniile drepte, au urcat cu stoicism pantele și au dovedit că în fiecare dintre ei se află câte un campion.

Florin Georgescu este unul dintre concurenţii care au dovedit că, indiferent de situaţie, dacă există voinţă şi ambiţie orice obstacol poate fi depăşit. Ciclistul a participat la competiţie chiar dacă Este nevăzător şi consideră că Niciun handicap nu trebuie să stea în faţa pasiunii.

Florin Georgescu, paraciclist: "Să combată sedentarismul prin orice mijloace și să nu spună că nu pot face un lucru înainte de a-l face. Pot să spun că nu poți să faci un lucru bun după ce-l faci abia. "

Câștigătorii din anul acesta s-au declarat încântați de traseu, dar un pic dezamagiți de lipsa competiției.

Unii dintre cicliștii au străbătut sute de kilometri pentru a lua parte la un eveniment sportiv unic în România. Asta în ciuda faptului că un astfel de hobby nu este deloc ieftin.

Competiția pe nisip s-a dovedit a fi un succes iar organizatorii se gândesc deja la ediţia de anul viitor.

Reporter: Paul Greavu
Operator: Alex Șerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri