Sari la conținut
News Alert

Un nou an şcolar pentru militari. 52 de tineri îmbrăţişează de astăzi cariera militară

 Tinerii s-au pregătit luni întregi pentru admitere. Elena lucrează în domeniul militar de la 19 ani şi a ales să îşi completeze studiile la Şcoala de Maiştri Militari. Ea doreşte să rămână printre fruntaşi, de-a lungul anului şcolar.

Elena Drugă, elevă: "Este o meserie frumoasă, sunt mândră de această meserie, imi place cariera militară. 

Ce v-aţi propus pentru viitor? Să termin cu nota cu care am intrat, pe primul loc la fete, să dau la ofiţeri, să continui cariera militară."

Condiţie fizică de invidiat, dar şi solide cunoştinţe la matematică şi fizică, sunt câteva dintre cerinţele pentru a activa in domeniul militar.

Mulţi dintre părinţi au fost mai emoţionaţi decât copiii: "Este o zi fericită pentru viitorul copililui nostru pentru cariera lui militară, ne pare bine pentru ceea ce şi-a ales", a spus unul dintre părinţi.

Nicolae Valentin, ofiţerul de relaţii publice al Şcolii de Maiştri: "Este o zi emoţionantă atât pentru noi cât şi pentru ei, urmează o perioadă dificilă pentru ei deoarece trecerea de la viaţa civilă la viaţa cazonă se face treptat."

Şcoala militară de maiştri militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu", functioneaza de 115 ani. Anul acesta, cei mai mulţi elevi înscrişi sunt la specializarea Electromecanică navală.

reporter: Annabelle Borş
operator: Cătălin Vârban 

editor web: Anca Medrea

Pe aceeași temă