Urmărire cu focuri de armă în Constanţa. Mascaţii au tras opt gloanţe ca să oprească patru hoţi de bijuterii

Data publicării:
mascati politie noaptea

 

Indivizii erau de mai mult timp în vizorul poliţiştilor. Aveau informaţii că urmează să vândă bijuterii furate şi au stat la pândă toată ziua. Au decis să organizeze flagranul pe strada Baba Novac şi au făcut acolo un filtru de poliţie. Dar şoferul suspect a spart barajul.

Mascaţii camuflaţi în două maşini de teren au pornit în urmărirea lor. Pentru că nu au oprit la avertismentele poliţiştilor, mascaţii au tras cu arma.

Carmen Şerbănescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: "În această zonă s-a încercat oprirea şi blocarea lor in trafic. Aceştia nu s-au supus iniţial semnalului regulamentar efectuat de poliţişti, aceştia au efectuat somaţie. Ulterior, poliţiştii au efectuat foc în plan vertical, apoi orizontal."

Cursa a luat sfârşit pe unul dintre cel mai intens circulate bulevarde din Constanţa. Ca să îşi piardă urma, şoferul s-a strecurat printre maşini.

Taximetrist: "S-au auzit nişte scârţâituri, m-am uitat în oglindă şi până m-am uitat în oglindă a venit în mine. Traficul era foarte aglomerat, poliţia îl urmărea."


În total, opt cartuşe au fost trase de oamenii legii. Chiar şi cu maşina ciuruită de gloanţe, indivizii au reuşit să scape. Martorii spun că au traversat bulevardul în fugă şi au reuşit să-şi piardă urma printre blocuri.

Când au sărit din maşină, au încercat să scape de bijuteriile şi banii din aur şi le-au aruncat pe asfalt.

Criminaliştii au luat amprente din şi de pe maşină. În geanta femeii, poliţiştii au mai găsit alte bijuterii, dar şi înscrisuri pe care le-au ataşat la dosar. Pentru prinderea fugarilor au fost organizate mai multe filtre în oraş.

reporter: Anca Medrea
operator: Alexandru Brînzaru 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri