Sari la conținut

Vacanţă de iarnă la Delfinariu. Un colţ de natură în centrul Constanţei 

Ni-Ni si Chen Chen, singurii delfini în captivitate din Romania, sunt vedetele complexului. Chiar daca odată cu venirea iernii, nu mai pot da spectacole in aer liber, cei doi pot fi văzuţi zilnic la antrenamente, la orele 11:00, 13:00 şi 15.00. În timpul demonstraţiilor, spectatorii pot avea chiar surpriza sa fie invitaţi la joaca.

Angelica Curlişcă, şef secţie Delfinariu: "Am dorit ca cei doi delfini să trimită nişte mingii în public. Nu acestea, unele mai uşoare. Iar cei din public să le arunce înapoi. Un fel de volei interactiv."

Dupa demonstraţiile celor doi delfini jucausi, nu trebuie să rataţi Microrezervaţia care se intinde pe 6 hectare de teren. Amenajata pe malul unui lac, gradina zoologica are o vegetatie abundenta, cu diferite specii de arbuşti, plante şi flori.

In acest mic paradis convietuiesc sute de specii de animale şi pasari : pelicani, lebede, raţe şi gâşte salbatice, pauni si fazani, mufloni, sau caprioare.

Alexandru Moraru, reporter Digi24 Constanţa: "Una dintre atracţiile Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii este cerbul carpatin. El a fost botezat Cristian de o famile care l-a găsit în pădure şi l-a donat acestui complex."

Veveriţele de toate felurile îi atrag şi ele, ca un magnet, pe cei mici.

Geta Astan, muzeograf: "Există o volieră cu veveriţe europene, de care copiii sunt atraşi nemaipomenit. Le aduc tot felul de alune, de seminţe şi sunt foarte încântaţi . În al doilea ţarc, avem struţii…este cea mai mare pasăre. După aceea, avem alte păsări deosebite şi anume raţa mandarin, raţa cu ochi de şoim. Avem păuni şi porumbei rotaţi."

Micuti de statura si foarte docili, poneii sunt o altă atracţie pentru cei mici, mai ales că îi şi pot călări, pentru câteva minute. La fel de interesanti sunt si caii salbatici sau cerbii lopatari care s-au integrat rapid in peisaj. Dar o parte dintre exemplare sunt specii pe cale de dispariţie, protejate de lege si declarate monumete ale naturii, care vietuiesc in captivanta lume a necuvantatoarelor din Microrezervatia Constanţa.

Angelica Curlişcă, şef secţie Delfinariu: "Complexul Muzeal se laudă cu câteva exemplare extrem de rare. Exemplare pe care vizitatorii le pot admira aici şi pot învăţa despre ele. Este vorba despre gâsca cu pieptul roşu, monument al naturii, o specie de gâscă cu talie mica care este protejată atât la noi în ţară, cât şi international."

Porţile Microrezervaţiei sunt deschise tot timpul anului iar pre?urile variaza în funcţie de sezon. 

reporter: Alexandru Moraru
operator: Mihai Ciobanu