Vânaţi pe stradă, postaţi pe internet. Pe o pagină web apar poze cu şoferi care parchează neregulamentar

Data publicării:
parcare aiurea

sursa: facebook.com

Constănţenii s-au plâns şi pe reţelele de socializare că unii şoferi sfidează regulile de circulaţie, asa ca doi tineri au pus la punct un plan care să-i facă mai responsabili pe conducătorii auto.

Concret, au creat o pagină web pe o reţea de socializare unde oricine poate posta fotografii cu autoturisme lăsate în cele mai ciudate locuri. Ideea a prins imediat.

Dar tinerii nu vor să lase iniţiativa lor în stadiul actual. Vor să creeze o aplicaţie smartphone prin care oricine poate trimite pe site-ul lor fotografii cu maşini parcate neregulamentar.

Prin această alicaţie, cel care a făcut poza se va identifica cu coordonatele GPS, iar poliţiştii locali sau rutieri vor putea vedea imaginile în timp real.

Cristina Vasile, purtător de cuvânt SPR Constanţa: "Acestă campanie vine în ajutorul Politei Rutiere pentru fluidizarea traficului. În cazul în care fotografia este recentă putem să ne autosesizăm să mergem la fața locului și să luaăm măsurile legale". 

Dan Bratu, sef Serviciu Poliţie Locală Constanţa: "Lucrătorii de poliţie monitorizează şi, de fapt, au ca temă de lucru, verificarea acestui site pentru că sunt probleme care ţin de urbea noastră, a Constanţei". 

Iniţiatorii campaniei care deocamdată vor să rămână anonimi vor să extindă proiectul la nivel naţional.

reporter: Marieta Iorga
operator: Alexandru Brânzaru

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri