Sari la conținut

Vânzări mai mari pe litoral.  D. Făgădău: Încasările au crescut cu 15 %

Agenţii economici din staţiunea Mamaia sunt mulţumiţi de încasările pe care le-au avut până acum. Faţă de acceaşi perioadă a anului trecut, vânzările au crescut dublu, spun ei. Motivul: vremea deosebit de frumoasă, faţă de anul trecut.

Tiberiu Ionuţ Ţuhaşu, managerul unui restaurant: Comparativ cu anul trecut e o diferenţă de la cer la pământ. Anul trecut a plouat jumătate de sezon, anul acesta am început cu dreptul şi mergem tot cu dreptul. Este un lucru foarte bun pentru noi.
Deci vă pot spune că au crescut cu vreo 60 la sută.

Paraschiva Popa, administrator autoservire: Au crescut spectaculos anul acesta, niciodată parcă nu am avut o vânzare aşa de mare în luna iulie. Cu 50 la sută mai mare. 

Şi administratorii plajelor se bucură de un sezon estival mai bun ca 2014.

Iulian Răzvan Chiţan, administrator plajă: Într-adevăr, este o vară un pic mai bună, pentru că a fost o vreme excelentă până acum.

Patronii de terase şi restaurante se bucură de încasări mari în timp ce turiştii se plâng de preţuri. Ei spun că pentru un prânz, de exemplu, plătesc mai mult ca în anii trecuţi.

"Acum doi trei ani, preţul era convenabil. Cu 100 de lei, o familie se descurca. Acuma s-au dus o dată şi jumătate preţurile", a spus un turist. 

Şi autorităţile constănţene susţin că staţiunea Mamaia are o creştere a vânzărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Decebal Făgădău, primarul interimar al orasului Constanţa: În staţiunea Mamaia, cifrele, au crescut cu 15 la sută faţă de anul trecut, în mod real.

Primarul interimar este, însă, nemulţumit de cum arată staţiunea.

Decebal Făgădău, primarul interimar al orasului Constanţa: De modul în care arată promenada nu vă pot spune că sunt mulţumit. Ci chiar sunt total dezamăgit de felul în care agenţii economici au ales să transforme promenada într-o prelungire a satului de vacanţă.

Şi în acest weekend, pe întreg litoralul românesc, suntaşteptaţi peste 200.000 de turişti.

reporter: Luiza Nicolae, Adrian Herţa
operator: Cristian Caciauna