Vella Gulf va defila de Ziua Marinei. Crucişătorul american se află pentru a doua oară la Constanţa

Data publicării:
USS VELLA GULF-1

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Crucişătorul america USS Vella Gulf a acostat în Dana de Pasageri a Portului Constanţa dimineaţă, la ora 9.00. Cei 350 de militari de la bord vor sta o săptămână aici."

După ce au tras nava la cheu, militarii americani au fost invitaţi la grătar, în aer liber, chiar pe dana de pasageri.

Ciprian Chircu, bucătar: "Puţini pui, puţini cârnăciori, tradiţionalii mici pentru dumnealor, cotele de porc. Îi aşteptăm să vină la masă."

Teodor Patrichi, administrator Terminalul de Pasageri: "Liga Navală a SUA, prin Consiliul din România, a decis să organizeze, la a doua sosire din acest an a navei USS Vella Gulf o petrecere de bun venit pentru toţi membrii echipajului, o petrecere prin care să cunoască bucătăria noastră tradiţională."

"Cum a fost mâncarea? Mi-a plăcut foarte mult grătarul. A fost foarte bun totul, de la pui, la carnea de vită. Mi-au plăcut foarte mult murăturile. Mi s-au părut fenomenale!", a spus unul dintre militari.

Mulţi dintre militarii aflaţi la bordul navei sunt pentru a doua oară în Constanţa. Le-a plăcut oraşul, cu toate că, in iunie nu au avut timp să viziteze multe locuri.

Cpt. Robert Ketz, comandantul USS Vella Gulf: "Suntem aici pentru a ne bucura de Ziua Mariei. Vom avea şi noi un mic rol în această sărbătoare: vom participa la parada navelor."

USS „Vella Gulf" este un crucişător purtător de rachete ghidate. Are o lungime de 173 metri, o lăţimede 16.8 metri şi un pescaj de 10,2 metri. Este propulsat de patru motoare cu turbină şi o putere totală de 60.000 kilowaţi. Viteza maximă este de 32,5 noduri, adică în jur de 60 km pe oră. 20% dintre membri echipajului sunt femei.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri