Viceprimar şi consilieri cercetaţi pentru furt. Poliţiştii au descins la mai multe ferme din comuna Nicolae Bălcescu

Data publicării:
primar

Nu mică le-a fost mirarea anchetatorilor să descopere că ferma consilierului local din Nicolae Bălcescu era racordată la reţeaua electrică, dar avea şi branşamente ilegale la sistemul de apă al comunei.

Consilierul şi-a recunoscut parţial vina, dar le-a spus poliţiştilor că angajaţii fermei sunt cei acre au tras, ilegal, cablul electric. Nu a fost singurul vizat de oamenii legii. Poliţiştii au descins apoi şi la ferma viceprimarului comunei Nicolae Bălcescu.

Aveau informaţii că, de mai bine de 4 ani, nu deţinea autorizaţie pentru alimentarea fermei cu apă potabilă.

Contactat telefonic, căci la fermă nu era, viceprimarul s-a arătat surprins de aceste percheziţii.

Nicolae Ciocănete, viceprimar Nicolae Bălcescu: "Bineînţeles că nu ştiam, de ce să ştiu? Mă informează pe mine cineva cu treburile acestea? Îmi cer mii de scuze, dar nu prea pot să vorbesc".

Cetăţenii din comună ştiau că astfel de practici sunt frecvente în localitate.

"Într-adevăr, există urme, mijloace şi instalaţii artizanale, folosite de persoanele în cauză, prin care se sustrage în mod repetat atât apa potabilă, cât şi curentul electric", a spus Laurenţiu Carp, şef Secţia 2 Poliţie Rurală Mihai Kogălniceanu.

Poliţiştii spun că îi vor amenda pe cei care s-au branşat ilegal. Prejudiciul adus statului va fi calculat zilele următoare.

reporter: Daniel Leancă
operator: Liviu Erimia

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri