Vin cu parfum franţuzesc, la malul mării

Data publicării:
vie

Judetul Constanţa este renumit pentru vinurile produse la Crama de la Murfatlar. Dar puţini sunt cei care ştiu că, pe litoral, la câteva sute de metri de mare, se întinde o mică podgorie pe care o administrează o... franţuzoaică. Deşi provine dintr-o familie de viticultori din celebra regiune Champagne, Anne Marie Rosenberg are origini româneşti, iar în 2005 şi-a găsit locul pe care acum îl numeşte acasă.

"Locul m-a atras, nu invers. Eu am fost pe drum, am văzut şi...Nici nu am văzut mare, nimic. Eu veneam direct din Bucureşti, spre Olimp. Am văzut ruină şi am zis că aici va fi şi aşa a fost." spune Anne Marie Rosenberg, proprietara cramei

Pentru iubitorii de linişte, mâncăruri şi băuturi fine a creat un mic colţ de rai. Pe o fostă clădire de CAP-ului, a construit o mică cramă şi un restaurant cochet cu terasă, chiar în vecinătatea plantaţiei de viţă de vie, din care face vin cu parfum franţuzesc.

Deşi din recolta strânsă de pe cele 3,5 hectare nu îmbuteliază mai mult de 10.000 de sticle pe an şi nu îşi face reclamă, clienţii nu s-au lăsat aşteptaţi şi, odată ajunşi aici, revin cu plăcere an de an.
Familia Dănăilă a descoperit acest loc în urmă cu aproape 3 ani, după ce le-a fost recomandat de nişte prieteni. Erau la Mamaia, îşi amintesc ei, şi au dat o fugă până la această cramă. De atunci, ori de câte ori vor să evadeze vin aici să savureze o mâncare şi un vin bun.

O sticlă de vin alb, roşu sau roze, sec, vechi de 3-4 ani, costă, în medie, aproximativ 60 de lei, iar un prânz pentru două persoane, cu specialităţi franţuzeşti şi desert ajunge la aproape 300 de lei. Cei care nu pot ajunge aici pot comanda vin pe internet şi îl primesc acasă în cel mult 24 de ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri